Valfritt

Persikahuvudet - profil


Stående

namn: Peachhead
Andra namn: Fischers oskiljaktiga
Latinskt namn: Agapornis fischeri
klass: Fåglar
storlek: 14 - 15 cm
vikt: 48 - 55 g
ålder: 16 år
utseende: ljusgrön, gul och orange fjäderdräkt, röd näbb
könsdimorfism: Nej
nutrition typ: ?
mat: Frukt, säd, frön
spridning: Tanzania
ursprungligt ursprung: Tanzania
Sleep-Wake rytm: dagligt
livsmiljö: öppen för halvöppen skrubba, savannah
naturliga fiender: ?
könsmognad: ungefär det andra livet i livet
parningssäsong: Januari till juni
häckningssäsong: 21 - 23 dagar
kopplings storlek: 4 - 6 ägg
socialt beteende: kolonibildning
Från utrotning: Nej
Ytterligare profiler av djur finns i Encyclopaedia.

Intressant om persikahuvudet

  • Peachhead eller Agapornis fischeri beskriver en art inom kärleksfåglarna. Denna släkt inkluderar flera afrikansk-baserade små papegojor, kända för sin nära och livslånga parbindning.
  • Persikahuvudet förekommer uteslutande i Tanzania, där det bor de södra områdena runt Victoriasjön och dess öar. Genom naturalisering är det nu också infödda till Nairobi, Mombasa och Dar es Salaam.
  • Den bor på savannor i höjder på upp till 1700 meter, vars landskap och vegetation kännetecknas av långa torkperioder.
  • Persikhuvudena växer till att vara cirka fjorton tum höga och väger mellan 49 och 53 gram, beroende på kön, där kvinnorna är något tyngre än män.
  • Persikhuvudets fjäderdräkt visas i en ljus ljusgrön, bröstet är gult, huvudet, kinden och pannan är intensivt färgad orange. - De svarta ögonen är ljust kantade, papegojan nedåt böjd, spetsig och stark näbb är ljusröd färgad.
  • Persikahuvuden söker efter livsmedel främst på marken, som består av olika frön, bär och frukt, gröna växter, unga skott och knoppar.
  • Ofta stannar persikhuvudena i jordbruksområden, där de hittar en hög matförsörjning i form av säd- och spannmålskorn vid mognad.
  • Persikahuvuden visar ett uttalat upplevelseshandling, som kännetecknas av upphetsad Umtrertrippeln, klickande lut och Kopfkratzen.
  • När ett par har hittats skapas det stenformade boet som består av bark och kvistar.
  • Efter parning placerar kvinnorna högst sex ägg i boet och inkuberar ensamma i cirka tre veckor.
  • De nästan nakna och endast glatt täckta med orange dunfåglar är blinda och öppna först efter ungefär en och en halv vecka. De lämnar boet vid en ålder av fem till sex veckor och matas sedan av sina föräldrar under en tid.
  • Persikahuvuden betraktas som populära fågel fåglar, som hölls som husdjur i början av 1930-talet och exporterades till många länder under de kommande decennierna.
  • Sedan 1992 har fångst och handel med vilda fåglar och isolering av persikhuvud förbjudits. Alla persikhuvuden som säljs idag kommer från raser.